Ne demek?

Wiki Article

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının otomatik kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi aldatmaır. Bu önlem kapının kesifı tıkızya kapanmasını sağlamlamaktır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara elverişli olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Hassaten, bozuk yangın kapılarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın sırasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair uyartıyorlar.

Yangın bapsı fiyatları, üretim maliyetleri, alışveriş talebi ve rakiplik gibi faktörlere demetlı olarak değişmiş olur. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faziletli bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan konuşu olabileceği dair hemfikirler.

şayet bir kapının yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış kapısı namına bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe göre kucakstrüktürsı ve kullanılan sac lakırtıınlığı standarttan elan nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna ilgilı olarak daha ehven olmaktadır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına gereğince belirli yapı denetleme şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriya TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) belli başlı durumlara gereğince TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kolu ivedi durumlarda çıkış kolu olarak kullanılan yangın kapısı aksesuarıdır. ürkü par olarak da malum bu kollar olağan kapı kolu kabilinden olur.

Web sitesine giriş yaptığım andan kafalayarak, Yangın Merdiveni Kapısı bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son bulan proseste, ışıklandırma Metninde ayrıntılı olarak bahsedilen verilerin mesleklendiği konusunda bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Maden aracılığıyla gerçekleştirilecek veri el işi sürecine bulutsuz rızamın bulunduğunu kabul, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz kırmızıındı. Teşekkürname Ederiz.

Yaman sızdırmaz özelliğe malik olmaları çevresı ile yangın anında insanların esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birmebzul kuruluşda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Yangın kapısı montajı temelli profesyonel şekilde örgülması müstelzim ve imalatta dört başı mamur şekilde ortaya çıdem üründe pot örgülmaması müstelzim bir sorunlemdir.

Ancak, yangın bapsı vandözları beyninde fiyat değişiklıkları olabilmektedir. Bazı vandözlar, uygun fiyatlarla birinci sınıf yangın bapları satarken, ötekiler mürtefi fiyatlarla aynı kalitede kapılar satabilmektedir.

Sosyete ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 karar nüshalı "Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik"i mütalaa etmek dâhilin tıklayın.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve henüz geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı koca direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır.

Mono blok beden bünyesı branş sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin dâhilinden geçen 4 pare cıvata ile bir birine bentlanması ile esenlanmaktadır.

Report this wiki page