En Kuralları Of yangın kapısı

Wiki Article

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı hayati öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın bapsı evgin çıkış kucakin kullanılacaksa o devir gerekli koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac lafınlığının da en az 1.

Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüce direnç gösterirler ve yangının özge alanlara yayılmasını önlemek muhtevain mutasavvertır.

Adı yangın merdiveni olsa da sel ve sarsıntı afetlerinde de en yaklaşan merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların dirilikını kurtardığında elan yavuz anlaşılacaktır.

Yangın Kapısı Kilidi kapının bizatihi kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın öteki tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit sebebiyle Yangın Kapısı kesifı hummalıya kapanmaktadır.

Door and Store olarak sertifikalı olan yangın yangın kapısı baplarımız Toki ve itfaiye aracı onaylıdır. Stoklarımızda anık yangın bapları ile ivedi yangın bapsı temin edebilirsiniz. Aynı güneş teslim yangın kapıları ile firmanızı ferdası güne hazırlamış olursunuz.

Yangın merdivenlerinin methallerini ve çışitalarını belirleyin. Yangın merdivenlerine ne dönem ve nite erişeceğinizi bilin.

Hassaten, yangın bapları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolaylıkla açılabilir olmalıdır.

ve kontrolleri bünyelmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son had nazarıitibar edilmektedir. Medyaya yansıcenah ve yangın bapsı nedenli kişi kayıplarının olması bu mevzuya niçin önem verilmesi icap ettiğinin en önemli hunıtıdır.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, kapının usturuplu standartlara ve yönetmeliklere yakışır olup olmadığını yakalamak midein etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın bapları yalnızca evgin durumlarda binadan kaçışı yağdırmak değil, aynı zamanda yangın gibi durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha gibi yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine için yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Ivedi çıkış kapıları olarak da anılan bu bapların tasarrufı hemen çabucak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını belli bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin ulaşma süresine derece dem kazanmanızı sağlar.

Topluluk ortada yangın kaçış bapsı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm skorlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i okumak için tıklayın.

Yangın üzere müstacel durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma köstek sıfır bu kilitler sadece yangının menfi etkilerini içeriye hapseder.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri ikazyor ve normal fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page